Ύδρα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

thumbnail

Ύδρα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η Ύδρα αποτελεί κοσμοπολίτικο και αρχοντικό νησί και έναν πολύ τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα. Το νησί Ύδρα είναι ιδανικός προορισμός για ταξίδια, εκδρομές και καλοκαιρινές διακοπές.

Η Ύδρα είναι ένα εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί, ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, για ταξίδια αναψυχής και εκδρομές.

Όπως και όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους  ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα.

Το όνομα Ύδρα δόθηκε στο νησί λόγω των άφθονων νερών που ανάβλυσαν από τις πολλές φυσικές πηγές που υπήρχαν στην περιοχή τα αρχαία χρόνια.

Η Ύδρα χαρακτηρίζεται από το γραφικό λιμάνι της με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα μουσεία, τα μοναστήρια και τη ναυτική σχολή.

Η πόλη της Ύδρας, που είναι η μοναδική πόλη του νησιού, έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύεται η κίνηση με αυτοκίνητα στο κέντρο της.

Η πόλη απλώνεται σε δύο βραχώδεις λόφους. Στον περίγυρο υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές και μπλε πόρτες και παράθυρα. Η Ύδρα είναι ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Στην Ύδρα υπάρχουν τριακόσιες εκκλησίες και πέντε μοναστήρια. Η σημαντικότερη γιορτή του νησιού είναι τα Μιαούλια τα οποία είναι τριήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στη δράση του ναύαρχου Μιαούλη.

Οι  εκδηλώσεις πραγματοποιούνται προς το τέλος του Ιουνίου κάθε χρόνο και αποτελούν μέρος της ναυτικής εβδομάδας.

Η Ύδρα ενέπνευσε μεγάλους ζωγράφους όπως ο Pablo Picasso και ο Marc Chagall οι οποίοι την επισκέφτηκαν και αποτύπωσαν σε σχέδια τα αυστηρά σχήματα του τοπίου του νησιού.

Η Ύδρα συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα υπόλοιπα νησιά του αργοσαρωνικού, καθώς και με την Ερμιόνη, τα Μέθανα, το Ναύπλιο, το πόρτο χέλι  και τον τυρό. Τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών είναι συχνά και αδιάκοπα. Επίσης η Ύδρα διαθέτει ελικοδρόμιο.

 

Ύδρα – παραλίες

Η Ύδρα έχει πολύ ωραίες και οργανωμένες παραλίες όπως ο άγιος Νικόλαος, το μικρό καμίνι και το Μανδράκι. Επίσης υπάρχουν πολύ γραφικές και ήσυχες παραλίες όπως το Μπίστι και το Κλιμάκι. Οι παραλίες της Ύδρας έχουν γαλάζια νερά και είναι ιδανικές για κολύμπι στις καλοκαιρινές διακοπές.

 

Ύδρα – Αξιοθεάτα

Η Ύδρα έχει πολλά και σημαντικά Αξιοθέατα όπως είναι το ιστορικό μουσείο Ύδρας, η οικία Κουντουριώτη, η μονή Ζουβράς και η μονή Αγιά Ευπραξία.

 

Οικία Κουντουριώτη

Η οικία Κουντουριώτη είναι από τα πλέον σημαντικά Αξιοθέατα στην Ύδρα. Η ιστορική οικία Κουντουριώτη φιλοξένει μέρος του ιστορικού μουσείου, το μουσείο μεταβυζαντινής τέχνης και την αίθουσα τέχνης της Ύδρας.

Στην Ύδρα υπάρχει η ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη που αποτελεί ένα από τα πολύ σημαντικά αξιοθέατα του νησιού. Στην οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, φιλοξενείται και λειτουργεί παράρτημα από το εθνικό ιστορικό μουσείο. Επίσης στην οικία του Γεωργίου Κουντουριώτη λειτουργεί και το μουσείο μεταβυζαντινής τέχνης και ιστορίας της Ύδρας. Επιπλέον η οικία Κουντουριώτη φιλοξενεί και την αίθουσα τέχνης και συναυλιών Μελίνα Μερκούρη του δήμου Υδραίων, η οποία εκθέτει έργα διάσημων καλλιτεχνών όλο το χρόνο.

Η Λάζαρου Κουντουριώτη είναι από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα στην Ύδρα και οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού σπεύδουν να το επισκεφτούν στις διακοπές και στα ταξίδια τους στην Ύδρα.

 

Αγία Ευπραξία

Η μονή αγία Ευπραξία είναι από τα σημαντικά θρησκευτικά Αξιοθέατα στην Ύδρα. Η μονή βρίσκετε σε ένα ψηλό λόφο σε υψόμετρο 500 μέτρων και χρονολογείται από το 1865.

Η μονή αγία Ευπραξία στην Ύδρα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι του προφήτη Ηλία, σε υψόμετρο 500 μέτρων. Η θέση που είναι χτισμένο το μοναστήρι είναι εξέχουσα και έχει πολύ ωραία θέα. Η μονή χτίστηκε το 1865 και ο κυρίως ναός βρίσκεται σε ένα μικρό, λιτό κτίριο. Στη μονή ζουν ακόμη εννιά μοναχές όπου και συντηρούν το μοναστήρι.

Η μονή αγία Ευπραξία αποτελεί ένα από τα αξιόλογα θρησκευτικά αξιοθέατα στην Ύδρα και πολλοί από τους επισκέπτες του νησιού σπεύδουν να την επισκεφτούν στις καλοκαιρινές διακοπές τους ή στα ταξίδια τους εκεί.

 

Μονή Ζουβράς

Η μονή Ζουβράς αποτελεί ένα από τα σημαντικά θρησκευτικά Αξιοθέατα στην Ύδρα και δέχεται πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η μονή Ζουβράς στην Ύδρα βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό άκρο του νησιού. Η μονή Ζουβράς χτίστηκε το 1894 σε σημείο με πραγματικά προνομιούχα θέα τόσο προς τη ανατολική όσο και τη δυτική ακτή του νησιού. Η πρόσβαση στη μονή γίνεται από το μονοπάτι της αγίας τριάδας.

Η μονή Ζουβράς αποτελεί ένα από τα θρησκευτικά αξιοθέατα στην Ύδρα και είναι πόλος έλξης για πολλούς χριστιανούς επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι επισκέπτονται τη μονή κατά τις διακοπές ή στα ταξίδια τους στην Ύδρα.

 

Ιστορικό μουσείο Ύδρας

Η Ύδρα διαθέτει το ιστορικό μουσείο Ύδρας που είναι ένα από τα πιο σημαντικά και αντιπροσωπευτικά Αξιοθέατα του νησιού. Το μουσείο φιλοξένει κειμήλια από τη νεότερη Ιστορία της Ύδρας και της Ελλάδος.

Το ιστορικό μουσείο στην Ύδρα ιδρύθηκε το 1918 και στεγάζεται στο παραδοσιακό αρχοντικό του εφοπλιστή Γκίκα κουλούρα. Στις συλλογές του μουσείου συμπεριλαμβάνονται διάφορα πορτρέτα, ένα πλούσιο αρχείο με 18000 έγγραφα που αφορούν στην ιστορία του νησιού, αντικείμενα του 18ου και του 19ου αιώνα και διάφορα εκθέματα που συσχετίζονται με τους βαλκανικούς και παγκόσμιους πολέμους.

Το ιστορικό μουσείο είναι από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα στην Ύδρα και το επισκέπτονται πολλοί επισκέπτες στις διακοπές ή στα ταξίδια τους στο νησί.

 

Ύδρα – Ιστορία

Η ιστορία στην Ύδρα είναι πλούσια και ξεκινάει από τη νεολιθική εποχή. Επίσης πολύ σημαντικός ήταν ο ρόλος της Ύδρας στη νεότερη ελληνική ιστορία και στον αγώνα του 1821.

 

 Ύδρα – Διασκέδαση

Η Ύδρα είναι ένα μικρό αρχοντικό νησί που προτείνεται για ταξίδια, εκδρομές και καλοκαιρινές διακοπές. Η διασκέδαση στο νησί είναι ποικίλη και ποιοτική. Στην Ύδρα υπάρχουν καλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά και κλαμπ.

 

Ύδρα – Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην Ύδρα περιλαμβάνουν το κολύμπι, το ψάρεμα, την κατάδυση και τα μικρά ταξίδια και εκδρομές σε γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η Ύδρα είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά και διαθέτει αρχοντική αισθητική, παραλίες με γαλάζια νερά και τουριστική του ανάπτυξη. Το νησί Ύδρα προτείνεται για ποιοτικές καλοκαιρινές διακοπές, για ταξίδια και για εκδρομές όλο το χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top