Διασκέδαση και ψώνια στην Τυνησία

thumbnail

Διασκέδαση και ψώνια στην Τυνησία

Η Τυνησία προσφέρει καταπληκτική νυχτερινή διασκέδαση με πολύ χορό, ωραία φαγητά, και πάρα πολλά ψώνια.

Φέτος, επισκεφθείτε τη Τυνησία, μια ωραία χώρα της Μεσογείου για να απολαύσετε εκτός από ξεκούραστες ηλιόλουστες διακοπές, και ωραία νυχτερινή διασκέδαση σε γνώριμους ρυθμούς. Οι Τυνήσιοι αγαπούν τη μουσική και οι ανατολίτικοι χοροί έχουν την τιμητική τους. Ως πολύ φιλελεύθερη χώρα, η νυχτερινή διασκέδαση στην Τυνησία είναι ένα μέρος αναπόσπαστο από την καθημερινή ζωή του λαού.

Ο χορός της κοιλιάς είναι φυσικά παραδοσιακός, αλλά δε λείπουν και οι χορευτικές παραστάσεις ακόμα και από άντρες. Με κάθε ευκαιρία οι Τυνήσιοι εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους και χορεύουν. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή που θα κάνετε βόλτα στο κέντρο κάποιος πόλης να ακούσετε από μακριά μουσική και όργανα και ξαφνικά να δείτε μπροστά σας μια ομάδα ανθρώπων να χορεύουν.

Σε λίγο θα ανακαλύψετε ότι ίσως να είναι ένας γαμπρός που πάει με τους φίλους και συγγενείς του στο σπίτι της νύφης διασκεδάζοντας με μουσικά όργανα όλη την πόλη. Μη διστάσετε να χορέψετε μαζί τους! Είναι σίγουρο ότι θα το εκλάβουν ως μεγάλη τιμή και θα τους χαροποιήσει ιδιαίτερα. Για εσάς θα αποτελέσει άλλη μια ταξιδιωτική εμπειρία.

Στα νυχτερινά κέντρα η διασκέδαση συνδυάζεται με το γνωστό μας ναργιλέ ή σίσα όπως λέγεται στα αραβικά. Ακόμα, και αν δεν καπνίζετε θα σας συμβουλεύαμε να παραγγείλετε ένα ναργιλέ. Μια καλή επιλογή είναι με γεύση μήλου, κλασική αλλά ιδιαίτερα απολαυστική.

Και αυτό θα αποτελέσει μια ταξιδιωτική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Ο καπνός φιλτράρεται μέσα από το νερό και είναι πολύ πιο υγιεινός και δεν προκαλεί έντονο βήχα όπως το τσιγάρο σε άτομα που δεν καπνίζουν. Ελπίζουμε αν δεν καπνίζετε να μην σας αρέσει τόσο πολύ και ξεκινήσετε το κάπνισμα!

Στα καφέ που θα τα βρείτε σε κάθε σοκάκια των πόλεων σερβίρεται και τσάι με κουκουνάρι. Είναι ένα ελαφρύ δροσιστικό ποτό που πολύ αγαπούν οι Τυνήσιοι. Βοηθάει ιδιαίτερα τον οργανισμό όταν υπάρχει πολύ ζέστη, όπως γίνεται αρκετά συχνά το καλοκαίρι στην Τυνησία. Σε συνδυασμό με τα ελαφρά και χαλαρά ρούχα δροσίζουν όλο το κορμί σας.

Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης σας στα σοκάκια και τις μικρές αγορές, τις σουκ, όπως ονομάζονται θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε φρεσκοαποξηραμένους χουρμάδες, γευστικά ανατολίτικα γλυκά, μυρωδάτα μπαχαρικά, και πάρα πολλά σουβενίρ.

Μεταξύ των αγορών σας μπορεί να είναι ξυλόγλυπτα, παραδοσιακά όργανα μουσικής ακόμα και πολύ όμορφα δερμάτινα ρούχα. Ιδιαίτερα για τα δερμάτινα, η Τυνησία έχει μεγάλη παράδοση και μπορείτε να βρείτε εκτός από ρούχα και πολύ ωραία πολύχρωμα καλοκαιρινά παπούτσια σε τιμές έκπληξη! Υφάσματα και αξεσουάρ έχουν την τιμητική τους μιας και οι Τυνήσιοι αγαπούν τα πολύχρωμα και αραχνοΰφαντα υφάσματα.

Συνδυάστε φέτος τις διακοπές σας με διασκέδαση και ψώνια. Η καλύτερη πρόταση είναι η Τυνησία, μια χώρα φιλελεύθερη με ανθρώπους που αγαπούν τον τουρισμό και βλέπουν τους ξένους ως οραματικά φιλοξενούμενους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top